Bedrijfsbezoek Utrecht4 Business aan archiefvernietiger Van Scherpenzeel

Bedrijfsbezoek Utrecht4 Business aan archiefvernietiger Van Scherpenzeel

 

Afgelopen 25 oktober ben ik samen met mede ondernemers op bedrijfsbezoek geweest bij archiefvernietigers
Van Scherpenzeel.

Van Scherpenzeel is een afvalverzamelaar op het gebied van papier, textiel, glas en plastic. In het segment papier zit een groot gedeelte archief en dit wordt met grote zorg vernietigt binnen 24 uur.

Ook dit is weer een “mooi gepassioneerd” bedrijf met een ontzettende vooruitstrevende bedrijfsfilosofie: Circulaire economie van afval naar grondstof.
Circulaire economie is natuurlijk heel hot op dit moment maar wat is het eigenlijk? Heel simpel, producten die weggegooid worden opnieuw gebruiken. Bijna iedereen doet dit thuis al met al zijn verschillende kliko’s voor plastic, papier en restafval. Dit is dus simpel uitgelegd circulaire economie.

Van Scherpenzeel doet dit d.m.v. productstromen te sorteren, vernietigen, te veredelen (onderverdelen in verschillende grondstof elementen) en toe te passen in nieuwe producten en zij spelen hierin een leidende rol, Van Scherpenzeel regisseert en voert uit.

Een fascinerend bedrijf en dit bezoek bracht mij even terug naar 1998 toen ik nog werkzaam was als Consulente bij de Van Vliet Groep in Nieuwegein, een bedrijfsafvalsorteerder. Mooie tijd daar gehad!

foto’s bedrijfsbezoek Van Scherpenzeel

Miriam_van_Leeuwen_Fotografie_houten___fotograaf_utrecht_4Business__van_scherpenzeel